De huid heeft twee mechanismen om zich tegen overmatig ultraviolette straling te wapenen: bruining en huidverdikking. Deze beide biologische processen vinden uitsluitend plaats in de opperhuid en zijn hetzelfde bij het zonnen als het zonnebanken. Hiermee bouwen we onze eigen beschermingsfactor op. Afhankelijk van uw huidtype moeten er, bij overmatige blootstelling aan het natuurlijke zonlicht (zoals tijdens uw vakantie), dus aanvullende, beschermende maatregelen worden genomen, zoals het gebruik van een anti-zonnebrandmiddel met een bepaalde beschermingsfactor.

De huid laten wennen aan de zon wil zeggen ervoor zorgen dat de huid, door middel van bruinkleuring en verdikking enige natuurlijke bescherming opbouwt tegen verbranding. Dan kan uw huid wat langer in de natuurlijke zon voordat zonnebrand zal optreden.

Hoe ontstaat dat bruine kleurtje?

Elke huid bevat pigmentcellen (melanocyten), die de (bruine) pigmentkorrels (melanine) aanmaken onder invloed van UV-A en UV-B-straling. Het aantal pigmentcellen is bij iedereen hetzelfde, of men nu een lichte of een donkere huid heeft. Het vermogen van deze cellen om pigment te maken is echt verschillend. Bij donkere mensen worden meer en grotere pigmentkorrels gevorm dan bij mensen met een blanke huid.

Zonnestudio’s in Nederland moeten zich houden aan strenge Europese veiligheidsnormen die zijn opgesteld door een groep wetenschappers. Deze normen houden o.a. in:

Zonnebanken mogen niet meer ‘’zon’’ (UV-licht) afgeven dan de zon aan de Middellandse Zee op z’n sterkste moment, de zogenaamde 0,3 w/m2 norm. Hierdoor is de kans op verbranding een stuk kleiner geworden.
Zonnestudio’s zijn verplicht een intakegesprek te houden, uw huidtype te bepalen en u goed te adviseren over een zonnekuur.
Jongeren onder de 18 jaar mogen niet onder de zonnebank
Bij zonnestudio Golden Glow hechten we veel waarde aan deze veiligheidsnormen en stellen we hoge eisen aan kwaliteit en hygiëne.

076-8898133 - Markt 29, 4875 CB Etten-Leur - info@sun-x.nl
Maandag t/m vrijdag 10:00/22:00 - Zaterdag 10:00/20:00 - Zondag 12:00/18:00

© 2023 Sun-X Etten-Leur
All rights reserved.